-
- محدوده ی زمانی: سرعت ارتباطات دیجیتال، انتظارات مشتری را بر حسب زمانهای ارائه پاسخ بالا برده اند و آن ها انتظار تجربه ی سریع خرید را دارند دیگر قابل قبول نیست که پاسخ به یک در خواست آنلاین مشتری ۳ یا ۴ روز طول بکشد. یک مشتری انتظار دارد که پاسخ همزمان باشد یا حداکثر ۲ ساعت طول بکشد علاوه بر این آن ها انتتظار دارند که در هر زمانی قادر به سفارش کالاها و خدمات باشند
-
-
- در دسترس بودن: اینترنت یک محیط فروش ایجاد میکند که به وسیله ی موانع فضایی محدود نمی شود بنابرین انتظار فزاینده وجود دارد مبنی براینکه نه تنها باید مجموعه وسیعی از کالا ها برای فروش آنلاین وجود داشته باشد بلکه برخی کالاها برای تحویل سریع در دسترس باشند.
-
-
- راحتی و سهولت: باید مقایسه ی قیمت ها به صورت آنلاین آسانتر و سریع تر باشد باید دسترسی آسان به مجموعه وسیعی از خرده فروشان بدون نیاز به مسافرت به مکان های مختلف وجود داشته باشد.
- خدمات مشتری: ارزش مشتری محرک قوی مزیت رقابتی در محیط خرید اینترنتی است و خدمات مشتری به وسیله مصرف کننده بر حسب حفظ قیمت یا عالی بودن خدمات، صرفه جویی در زمان وارزش های تجربی مانند سرگرمی، پاداش قابل توجه و سطوح تعامل قابل سنجش است. پاسخ مثبت به چنین عواملی میتواند منجر به رضایت و وفاداری چشم گیر مشتریان می شود. مهم این است که بدانیم افزایش در انتظلارات مشتری میتواند کاربرد های سازمانی کاملا وسیعی داشته باشد. شکاف بین انتظارات مشتری از پیشنهادات آنلاین و عملکرد واقعی میتواند تاثیر قابل توجهی بر عملکرد آنلاین داشته باشد(چانگ [۲۲]، ۲۰۱۱: ۲۱).
دی کار و سیلور اشاره دارند که فناوری هایی مانند اینترنت افراد را از دیدار مستقیم مغازه ها دور میکند و در عوض آنان به دنبال مفهوم خرید الکترونیکی هستند این مهم منبعث از فشار ساعت های طولانی کار و در نتیجه وقت کم تر برای فعالیت های اجتماعی است. لذا افراد به دنبال راه های جدید خرید هستند. باید دانست که اینترنت و امواج رسانه ای آن بازاری متفاوت از بازارهای سنتی و تعریفی متمایز از آن ها را می طلبد ذکر برخی ویژگی های بازار اینترنتی، محدوده ها را بیشتر آشکار میسازد:
-
- سهامی است.
-
- همزمان است.
-
- هم محلی و هم جهانی است.
-
- آزاد است.
-
- در آن مبادلات سریع تر و ارزانتر جریان دارد.
-
- کاهش هزینه ی جست و جو مصرف کننده را در پی دارد.
-
- ارتباطات هر مکانه و هر زمانه ایجاد میکند.
-
- همه ویژگی های رسانه های پیشین و به علاوه تعامل و آدرس پذیری را در خود دارد(دیالوگ و نه مونولوگ).
-
- در آن مصرف کنندگان هم نیاز ارتباطی دارند و هم نیاز اطلاعاتی.
-
- شبانه روزی است.
-
- استراتژی بساز و بفروش را به حس کن و پاسخ ده تبدیل کردهاست.
-
- بازارهای تک گرا جانشین بازار های انبوه کردهاست.
- اطلاعات را دموکراتیک کردهاست (باقری ، ۱۳۸۳: ۴۹).
۲-۲-۲- کانال های آنلاین
تازه ترین کانال های بازاریابی از کانال های آنلاین تشکیل شده است کانال بازاریابی آنلاین کانالی است که در آن شخص از طریق کامپیوتر یا مودم تماس برقرار میکند یک مودم یک کامپیوتر را به یک تلفن متصل میکند تا استفاده کننده از این کامپیوتر بتواند به اطلاعات آن لاین مختلف دسترسی حاصل نماید به طور کلی دو نوع سیستم آنلاین وجود دارد:
-
- کانال های بازرگانی آنلاین: شرکت های مختلفی نسبت به دایر کردن و ارائه خدمات اطلاعاتی و بازاریابی اقدام کردهاند و کسانی که حاضر هستند هزینه ی ماهیانه این خدمات را بپردازند میتوانند از آن استفاده کنند.
کانال های بازاریابی آنلاین: بازاریابان بازاریابی آنلاین را به ۴روش مختلف به کار می گیرند:
- ایجاد ویترین الکترونیکی؛ مشارکت در مناظره؛ گروههای خبری و هیئت های تحریریه؛ بخشهای آنلاین آگهی های تبلیغاتی و استفاده از پست الکترونیکی. هزاران واحد اقتصادی در اینترنت صفحه ی خاص خود را ایجاد کردهاند این صفحه ها همانند ویترین های الکترونیکی عمل میکنند و اطلاعات بسیار زیاد و متنوعی را در اختیار استفاده کنندگان قرار میدهند از آن جمله:
-
- شرح شرکت و محصولات تولیدی به صورت نوشتاری و هم عکس
-
- کاتالوگی از شرکت که ویژگی ها موجود بودن و قیمت های فروش را نشان میدهد
-
- اخبار مربوط به شرکت شامل گزارشاتی درباره ی صورت های مالی نهایی، وقایع مهم و کالاهای جدید
-
- اطلاعات فنی و بروشور های مربوط به کالا.
-
- اطلاعات درباره ی فرصت های شغلی که در شرکت وجود دارد.
-
- فرصت هایی که برای گفتگو با کارکنان شرکت وجود دارد.
- فرصت انجام سفارش قبل از ترک سایت(الجاکدار و سنکال، ۲۰۱۱)[۲۳]
۲-۲-۳- استراتژی بازاریابی اینترنتی
استراتژی بازاریابی اینترنتی یکی از استراتژی های کانال بازاریابی است، که بیان میکند چگونه یک شرکت باید اهداف ویژه ی کانال را تعیین میکند و یک طرح کانال متمایز و ارتباطات خاص کانال را همراه با ویژگی ها و چگونگی استفاده ی مصرف کننده از آن تعیین کند. استراتژی بازاریابی اینترنتی اهمیت استراتژیک اینترنت مربوط به کانال های ارتباطی دیگر را تعیین میکند که به طور مستقیم برای برقراری ارتباط با مشتریان در نقاط تماس مشتری به کار می رود. بنابرین تمرکز استراتژی بازاریابی اینترنتی تصمیماتی مربوط به چگونگی استفاده از کانال برای حمایت از استراتژی های بازاریابی موجود چگونگی بهره برداری از نقاط قوت ومدیریت نقاط ضعف آن و به کارگیری آن همراه با کانال های دیگر به عنوان بخشی از یک استراتژی بازاریابی چند کاناله است این استراتژی بازاریابی چند کاناله مشخص میکند که چگونه کانال های مختلف بازاریابی باید با هم ادغام شده و بر حسب توسعه ی طرح ها و ارتباطاتشان و بر اساس لیاقت های نسبی آن برای مشتری و شرکت از همدیگر حمایت کنند.
در هنگام بررسی گزینه هایی برای استراتژی بازاریابی اینترنتی بهتر است به خاطر داشته باشیم که استراتژی اینترنتی چیزی بیش از تمرکز جزئی بر استراتژی برای طراحی وب سایت از لحاظ کارکردی است. اگر چه این بخش کلیدی استراتژی بازاریابی اینترنتی است، بازاریابان مسائل وسیع تری را درباره ی چگونگی بهترین تعامل با واسطه های آنلاین مانند پرتال ها و شبکه های اجتماعی، چگونگی اتفاده یبهتر به لحاظ استراتژیکی از ایمیل و داده های اساسی به عنوان ابزارهای رابطه ساز را بررسی میکنند. استراتژی اینترنتی همچنین ممکن است شامل طراحی دوباره ی فرایند های کسب و کار برای همگرایی با طرف هایی مانند تامین کنندگان و تویع کنندگان به شیوه های جدید باشد(چانگ [۲۴]، ۲۰۱۱: ۳۲).