-اسم و شهرت بانک
شکل ظاهری بانک
-نمای داخل بانک
-تعداد شعب بانک
-ساعت کار بانک
-مناسب بودن محل بانک
۲-۷- فرضیات تحقیق:
۲-۷-۱- فرضیه اصلی:
انتخاب خدمات بانکی نظیر سود دهی، میزان تسهیلات بانکی، دسترسی سریع به خدمات اینترنتی در اولویت بندی ترجیحات مشتریان جهت انتخاب بانک های خصوصی و نیمه خصوصی نفش مهمی ایفا میکند.
۲-۷-۲- فرضیههای فرعی:
۱-میزان سود دهی بانکها در مقایسه با میزان رصایت مندی مشتریان از نحوه برخورد کارمندان با آن ها در ارجحیت قرار دارد.
۲-برخورداری از میزان تسهیلات بانکی و سود پرداختی در قبال برخورداری از این تسهیلات در انتخاب نوع بانک از دید مشتریان تأثیر دارد.
۳-میزان دسترسی به سرویسهای اینترنتی و کاهش زمان انتظار مشتریان در انتخاب بانک های خصوصی و نیمه خصوصی تأثیردارد.
۴-برخورداری از تنوع خدمات بانکداری و میزان بعد مسافت در انتخاب بانک های خصوصی و نیمه خصوصی تأثیردارد.
۲-۸- ساختار تحقیق
در فصل دوم به بررسی ادبیات موضوع و پیشینۀ تحقیق در ارتباط با ترجیحات مشتریان در انتخاب بانک های خصوصی و نیمه خصوصی پرداخته شد. در این فصل ابعاد و عوامل مؤثر بر ترجیحات مشتریان مورد بررسی قرارگرفت. همچنین مدل مفهومی تحقیق ارائه گردید و با بیان چارچوب نظری تحقیق و فرضیات تحقیق مسیر کلیت حقیق مشخص شد که در فصل های بعدی با بهره گرفتن از آزمونهای آماری صحت و سقم فرضیات تحقیق مورد بررسی قرار میگیرند.
فصل سوم
روش تحقیق
۳-۱- مقدمه
پژوهش عبارت است از جستجوی منظم و اصولی برای کشف حقیقت ، لذا هدف هر پژوهش کشف حقیقتی در مورد موضوعی خاص میباشد. این موضوع خاص می تواند یک حقیقت علمی، ادبی، هنری، تاریخی باشد . در پژوهش و هر کار علمی هرگز نباید هیچگونه تعصبی را به کار برد، به طور خلاصه تحقیق یک مطالعه دقیق و منظم است که راه حلهایی را برای مشکلات به دست آورده و همچنین حقایق و روابط جدید را تغییر و تفسیر نماید . در خصوص مطالعه روش تحقیق اولین پرسشی که مطرح می شود تعریف خود تحقیق است. هدف از انتخاب روش تحقیق آن است که پژوهشگر بداند که چه شیوهای را اتخاذ نماید تا او را هر چه سریعتر و دقیقتر به پاسخهای مجهولات برساند و روش تحقیق به اهداف و ماهیت موضوع و همچنین امکانات و منابع ارتباط دارد. (نادری و نراقی، ۱۳۶۹) .
در این فصل درباره روش تحقیق و شیوه های اندازهگیری متغیرها بحث شده است و سپس توضیحاتی در خصوص روش جمع آوری اطلاعات، نوع وسیله جمع آوری اطلاعات و نحوه استخراج داده ها از پرسشنامه ارائه گردیده است. در پایان به تشریح متغیرهای مورد بررسی در تحقیق و روشهای آماری مورد استفاده جهت تجزیه وتحلیل اطلاعات و سؤالات پرداخته شده است.
۳-۲- روش تحقیق و دلایل انتخاب آن
تحقیق عبارت است از فرایند جستجوی منظم برای مشخص کردن یک موقعیت نامعین بنابرین تحقیق فرآیندی است که از طریق آن می توان درباره ناشناختهها به جستجو پرداخت و نسبت به آن شناخت لازم را کسب کرد . در این فرایند از چگونگی گردآوری شواهد و تبدیل آن ها به یافته ها تحت عنوان روش شناسی یادمی شود (سرمد،۱۳۷۶،۲). روش انجام پژوهش یکی از فاکتورهایی است که بر تحقیق و نتایج حاصله اثر میگذارد و غالباً به هدف پژوهش، ماهیت موضوع، امکانات اجرایی تحقیق و فرضیههای تدوین شده بستگی دارد. (بازرگان و همکاران،۱۳۸۳).
منظور از روش تحقیق ، پیروی از رویه منظم و سیستماتیکی است که در جریان استفاده از روشهای آماری و مرتبط ساختن عوامل موضوع تحقیق باید رعایت گردد. در واقع روش تحقیق یک فرایند نظام مند برای یافتن پاسخ یک پرسش یا راه حل یک مسئله است و مجموعه ای از قواعد، ابزارها و راه های معتبر( قابل اطمینان) و نظام یافته برای بررسی واقعیت ها، کشف مجهولات و دستیابی به راه حل مشکلات است (عزتی،۱۳۷۶) . روشهای تحقیق را با معیارهای مختلف ، دسته بندی میکنند. به عنوان نمونه تحقیقات بر مبنای هدف[۸۵]و تحقیقات بر مبنای روش [۸۶] در طبقه بندیهای جدید به جای واژه های تحقیقات بنیادی و کاربردی ، اصطلاحات تحقیقات استراتژیک، تحقیقات مأموریت گرا و تحقیقات بینش گرا مطرح شده است (خاکی،۱۳۸۴). در پژوهش حاضر روش تحقیق بر اساس سه مبنا طبقه بندی شده است.: این پژوهش از نظر هدف ، پژوهشی کاربردی محسوب میشود، پژوهش کاربردی، به پژوهشهایی گفته میشود که در مورد مسائل روزمره زندگی فردی و جمعی، شغلی واجتماعی انجام میگیرد. هدف این پژوهشها، آزمون مفاهیم نظری در موقعیتها و مسائل واقعی جهت بهبود فرایند یا محصول است (دلاور،۱۳۸۴) . همچنین تحقیق حاضر از نظر ماهیت و روش در دستۀ تحقیقات توصیفی- غیر آزمایشی قرار میگیرد. چرا که محقق امکان وحق دستکاری اطلاعات را ندارد. تحقیقات توصیفی غیر آزمایشی به ۵ دسته : پیمایشی ، موردی ، همبستگی ، اقدام پژوهی و علی- مقایسه ای تقسیم میگردند .
۳-۳- جامعه آماری و روش نمونهگیری :
در یک تعریف مناسب از جامعه آماری ، میتوان آن را همه اعضای فرضی یا واقعی که علاقمندی به تعمیم یافته های پژوهش به آن ها وجود دارد دانست (دلاور، ۱۳۸۵) .
درتحقیق حاضرجامعه آماری این پژوهش شامل مشتریان شعبات بانک های نیمه خصوصی (ملت)۸۱ ، و خصوصی (مهر اقتصاد )۵۳نفر میباشد که تعداد کل آنان بالغ بر ۱۳۴ نفر میباشد .
نمونه بخشی از جامعه تحت بررسی است که با روشی که از پیش تعیین شده است انتخاب میشود . به قسمی که میتوان از این بخش ، استنباط هایی درباره کل جامعه به دست آورد . روش های نمونه گیری آماری که عمومأ در تحقیقات و پژوهشهای کاربردی مورد استفاده قرارمی گیرد ، به قرار زیر است : نمونه گیری تصادفی ساده ، نمونه گیری تصادفی سیستماتیک ، نمونه گیری طبقه ای : نمونه گیری خوشه ای در این تحقیق از نمونه گیری تصادفی سیستماتیک استفاده شده است . در نمونه گیری تصادفی به هر یک از افراد جامعه احتمال مساوی داده می شود تا در نمونه انتخاب شود.به عبارت دیگر اگر حجم افراد جامعه N و حجم نمونه را n فرض کنیم، احتمال انتخاب هر فرد جامعه در نمونه مساوی n/N است . (سرمد،۱۳۷۶) .
۳-۴- حجم نمونه
نمونه گیری عبارت است از انتخاب تعدادی از افراد ، حوادث و اشیاء از یک جامعه تعریف شده به عنوان نماینده آن جامعه (دلاور، ۱۳۸۵).
نمونه گیری یکی از مراحل مهم تحقیق علمی است که به محقق این امکان را میدهد با صرف امکانات کمتر به نتایج مطلوب برسد و در زمان ، هزینه و نیروی کار صرفه جویی نماید (بست،۱۳۸۴) .
دلیل نمونه گیری وسیع بودن مورد های تحقیق است . هدف نمونه گیری هم فراهم آوردن توانایی استنباط دقیق درباره جمعیتی بزرگ از طریق گردآوری اطلاعات از نمونه نسبتاً کوچکی از آن جمعیت است (بیکر،۱۳۸۱) .
نمونه عبارت است از : مجموعه ای از نشانه ها که از یک قسمت ، یک گروه یا جامعه ای بزرگتر انتخاب میشود ، به طوری که این مجموعه معرف کیفیت و ویژگی های آن قسمت ، گروه یا جامعه بزرگ تر باشد (نادری و سیف نراقی، ۱۳۹۱) .