ماده ۷- واحد مبارزه با پول شویی در هر مؤسسه اعتباری موظف است علاوه بر ارسال گزارش معاملات مشکوک به واحد اطلاعات مالی(گزارش های معمول )، اقدام به ارسال گزارش معاملات مشکوکی نماید که از طریق تطبیق اطلاعات واحد های مختلف مؤسسه اعتباری با یکدیگر حاصل شده است.
ماده ۸- چنانچه مؤسسه اعتباری در ارائه گزارشی غیر از گزارش معاملات مشکوک، با مورد مشکوکی مواجه شد، لازم است علاوه بر ارائه گزارش مذکور؛ گزارش معامله مشکوک را نیز تهیه و به مراجع ذی ربط ارائه کند.
ماده ۹- واحد مبارزه با پول شویی مؤسسه اعتباری موظف است گزارش معاملات مشکوک را از طریق سامانه جمع آوری گزارش معاملات مشکوک و حداکثر تا پایان همان روز کاری برای واحد اطلاعات مالی ارسال نماید. در صورتی که دسترسی به سامانه مذکور از طرف واحد اطلاعات مالی برای مؤسسه اعتباری فراهم نشده باشد مؤسسه باید با مراجعه به پایگاه اینترنتی دبیرخانه و اخذ نسخه چاپی گزارش معاملات مشکوک و تکمیل آن، فرم چاپ شده را از طریق پست سفارشی برای واحد اطلاعات مالی ارسال نماید.
ماده ۱۰ – به منظور تسریع در رسیدگی به گزارش ها، شخص یا واحد مبارزه با پول شویی در مؤسسه اعتباری باید از اختیارات و دسترسی های لازم و کافی در مؤسسه اعتباری برخوردار باشد و انجام تحقیقات گزارش از سوی آن ها و ارائه آن ها به مراجع ذی ربط نباید منوط به تأیید و تصویب مراجع دیگری باشد.
ماده ۱۱ – مؤسسه اعتباری موظف است پس از دریافت شناسه کاربری سامانه جمع آوری گزارش معاملات مشکوک،نسبت به حفاظت از آن دقت لازم را داشته باشد.بدیهی است با توجه به محرمانه بودن اطلاعات این سامانه، در صورت افشا و هر گونه استفاده غیر مجاز با متخلفین برابر قانون رفتار می شود.
ماده ۱۲ – مؤسسه اعتباری موظف است با بررسی روزانه سامانه جمع آوری گزارش معاملات مشکوک، نسبت به پاسخگویی به استعلامات مندرج در آن حداکثر تا پایان همان روز کاری اقدام و اطلاعات مورد نیاز را در قالب تعیین شده و از طریق سامانه ارسال نماید.
ج- آموزش کارکنان:
ماده ۱۳ – مؤسسه اعتباری موظف است برای کلیه کارکنان ذی ربط در مؤسسه اعتباری، آموزش های عمومی و برای کارکنان حوزه های تخصصی نیز آموزش های تخصصی مربوط را طراحی کرده، به اجرا درآورد و سوابق حضور کارکنان در دوره های مذکور را در سوابق آموزشی کارکنان ثبت و نگهداری نماید.
د-نگهداری سوابق مشتریان و معاملات:
ماده ۱۴ – مؤسسه اعتباری مکلف است مدارک مربوط به گزارش های معاملات مشکوک را طبق ” آیین نامه مدت و طرز نگاهداری اوراق بازرگانی، اسناد و دفاتر بانک ها (موضوع بخشنامه » شماره ۸۰۲۲۳ /۸۹ مورخ ۱۵ /۴/۱۳۸۹ بانک مرکزی)” حفظ و مراقبت نماید.
ه-گستره شمول دستورالعمل:
ماده ۱۵ – این دستورالعمل برای تمامی شعب و نمایندگی بانک ها و مؤسسات اعتباری خارجی در کشور، مؤسسات اعتباری واقع در مناطق آزاد تجاری- صنعتی، مناطق ویژه اقتصادی و واحدهای بانکی ایرانی (شعب و نمایندگی) در خارج از کشور نیز لازم الاجرا میباشد.
این دستورالعمل در ۱۵ ماده و ۴ تبصره در هشتمین جلسه شورای عالی مبارزه با پول شویی مورخ ۲۰/۱۱/ ۱۳۸۹ به تصویب رسید و از تاریخ ابلاغ، لازم الاجراست.
– دریافت و پرداخت وجه از/ به کشورهایی که به عنوان بهشتهای مالیاتی و یا اماکن مناسب برای فرار از مقررات مبارزه با پول شویی معروف هستند.
– مشتری تابعیت کشوری را دارد که در آن مقررات مبارزه با پول شویی ضعیف است.
-
- بوسار آندرو، بزهکاری بینالمللی، ترجمه نگار رخشانی، انتشارات کتابخانه گنج دانش، چاپ اول، ۱۳۸۵، ص۲۷٫ ↑
-
- دهخدا، علی اکبر،لغت نامه، جلد چهارم، مؤسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران، چاپ اول، بهار ۱۳۷۳ ، ص۵۹۴۵ ↑
-
- United nations, world drug report. International drug control programe. Oxford university press – ۱۹۹۷ – p130 ↑
-
- حیدری، علی مراد، تطهیر پول در اسناد بینالمللی و حقوق جزای ایران، پایان نامه کارشناسی ارشد، مجتمع آموزش عالی قم، شهریور ۱۳۸۲، ص۵ ↑
-
- R. c. h.ALEXANDER,Insider Dealing And Money Laundering in The Eu:Law And Regulation, Burlington, USA, Ashgate Yayinlari, 2007,s.22. ↑
-
- میر محمد صادقی، حسین ، حقوق جزای بین الملل، نشر میزان، ۱۳۷۷ ، ص۳۳۳ ↑
-
- رضوی، ابوالفضل، مقاله ارائه شده در همایش پولشویی، شیراز۸-۷ ، خرداد ماه ۱۳۸۲ ↑
-
- European community ↑
-
- Doug HOPTON, Money Laundering A Concise Guide for All Business, Hampshire, Gower Yayin evi,s.1. ↑
-
- سلیمی صادق ، تطهیر پول در اسناد بینالمللی و لایحه پولشویی، مجله تخصصی الهیات و حقوق، شماره ۶ ، زمستان ۱۳۸۱،ص۱۳۲ ↑
-
- بوریکان ژاک، بزهکاری سازمان یافته در حقوق کیفری فرانسه، ترجمه علی حسین نجفی ابرند آبادی، مجله تحقیقات حقوقی، شماره ۲۰-۲۲،انتشارات دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده حقوق، سال ۱۳۷۸،ص ۳۳۰ ↑
-
- Reuter, Peter , and Edwin M. Truman. Chashing dirty money: The fight against money laundering. Peterson Institute,2004 ↑
-
- John . Madinger . Money Laundering a Guide for Criminal Investigators. CRC pres, New York, 1999, p.13. ↑
-
- Bruckert, Cheristine, and Colette Parent. Trafficking in human beings and organized crime :A literature review(2009) ↑
-
- صفدری اکبر، پولشویی و مبارزه با آن در مؤسسات خدماتی، تولیدی و تجاری، چاپ دوم ۱۳۹۳،نشر افق بی پایان، ص ۲۱٫ ↑
-
- Don HERION, The Chicago Way, Bloomington USA, Xlibris Yayinlari, 2010, s.134. ↑
-
- Davi M. D AGOSTGNO, Money Laundering: Extent of Money Laundering Through Credit Cards Is Unknown, GAO, Washington, Yayinlari, 2002, s.14. ↑
-
- صفدری اکبر، اثر پیشین، ص ۲۸ ↑
-
- شهریاری، محمد ، پولشویی در اسناد بینالمللی و حقوق ایران ، انتشارات دادیار، چاپ اول، ۱۳۸۶ ، ص۴۸ ↑
-
- W. Penman BROWN, Bill Penman BROWN, Offshore financial services handbook Cambridge, Woodhead Yayinlari, 1999, s.92. ↑
-
- معاونت آموزش قوه قضاییه، آشنایی با جرم پولشویی، انتشارات جاودانه، چاپ اول، ۱۳۸۷، تهران، ص۱۹ ↑
-
- تذهیبی، فریده ، پولشویی و روش های مبارزه با آن، چاپ چهارم ۱۳۹۲، نشر جنگل، تهران، ص۷۲ ↑
-
- Placement ↑